17 juni 2019

Waarom partnerships zo belangrijk zijn?

Waarom partnerships zo belangrijk zijn?

Ondernemers-Freelancers voelen zich soms eenzaam in hun dagelijkse werkzaamheden, specifieke rol of als uitdager in hun markt. Ze krijgen soms aanvragen van klanten buiten hun eigen scope. Ze willen wel helpen maar ze hebben de dienst of het product niet. Hoe kan je hiermee omgaan?

Bron foto : Fierce Ladies i.s.m. Elke Jeurissen locatie Orange Brussel.

Als zelfstandige sta je zelf aan het roer van je schip. Dat is een ongelooflijke meerwaarde om van je werk een eigen merk te maken. Je kan dat echter niet alleen, daarvoor heb je een sterk netwerk nodig dat af en toe werkt voor jou.

Wie niet net-werkt, werkt niet.

De juiste mensen kennen! Het heeft mij al dikwijls geholpen om succesvol te zijn in het halen van mijn doelstellingen. De kunst van het netwerken vind je in een paar principes terug die ik graag omschrijf als

De Magic 7 C’s Network Tips.

Het is september 2015 en ik krijg een feedback gesprek dat uitdraait op een “het is goed geweest, we stoppen de samenwerking”. Met daaropvolgend een papier in de bus met de gekende naam “C4” en de reden “voldoet niet”. Het is in die momenten dat je heel goed beseft wat een sterk netwerk betekent en hoe het voor jou werkt.

Van offline naar online sociale netwerken.

Vanaf dat moment ben ik gestart met dagdagelijks al mijn contacten te beheren en goed op te volgen. Via online sociale netwerken heb ik de mogelijkheid gekregen om strategische partnerships af te sluiten vanuit mijn zetel. Als ik het zo mag schetsen. Zonder mijn sociaal netwerk zou ik nooit staan waar ik nu sta. Sterke partners die ik nu nog altijd koester en die mij vleugels geven. Zonder sociale media was ik nooit bij hen geraakt en had ik vele kansen gemist.

CASE 1 : Via LinkedIn ontdek ik dat Isabelle Hoebrechts van 361° veel van mijn berichtjes leuk vindt en deelt. We hebben dezelfde visie. Een gelukkige medewerker is er twee waard.De kunst van het netwerken is vooral om je volgers te (her)kennen en jouw ambassadeurs te soigneren. Via een persoonlijk bericht beslissen we om te verbinden via LinkedIn en vanaf dan is onze samenwerking eigenlijk al gestart zonder dat we mekaar ook maar één keer gezien hebben. Belangrijkste tip als je aanwezig bent op sociale online netwerken.

Wees eerlijk en zeg waarvoor je staat op een positieve manier. Je verkoopt niets. WHY is belangrijker dan WHAT en HOW. Dan komen de juiste relaties naar je toe. Noem het gerust strategisch relatie management.

Vertrouwen opbouwen is de belangrijkste pijler omdat partners met jou in zee zouden gaan. Zorg er ook voor dat je waarden helder zijn en dat je mekaar daarin ondersteunt. Samenwerken werkt en je hoeft zeker niet alles zelf uit te vinden. Het geeft enorm veel energie als je mekaar kunt inspireren, motiveren en versterken. We leven in een netwerk-en informatie samenleving. Kom gerust van je eiland af.

De beste pil tegen eenzaamheid.

Zo nodigt Isabelle mij geregeld uit om deel te nemen aan haar meetings waarbij ik de gelegenheid krijg om mijn kennis te delen met haar netwerk. Mijn passie voor sociale netwerken deel ik graag met haar community. Geven doet groeien.

We delen onze expertise kosteloos en iedere deelnemer wordt er beter van. Isabelle is daar ook altijd heel erg dankbaar voor. Zij is complementair in haar persoonlijkheid maar ook in haar manier van zaken doen. Wij werken in co-creatie en ik leer elke keer bij van haar authentieke aanpak. Het is mij een waar genoegen. Zij is een kei in verbinding maken met zichzelf en haar partners. Lees zeker eens haar boek “Hoe train ik mijn brain in deze VUCA wereld?”.

Filmpje “Overleven in de VUCA wereld”

Het is een kwestie van Give & Gain.

CASE 2 : Vorig jaar kreeg ik regelmatig de vraag naar online learnings. Als KMO coach ben ik actief in people-en business development in bloeibedrijven. Een KMO heeft niet altijd de mogelijkheid om zijn team voor een training weg te sturen. Zo kwam ik via mijn online connecties bij Mike Van Tilburg. Hij is gebeten door alles wat met E-learnings te maken heeft en resoneert helemaal met de waarden waarvoor Venditio+ staat. Hij blinkt uit in positiviteit en gedrevenheid. Fun in leren en daar je levenswerk van maken dat straalt hij uit.

Proef alvast eens van de mogelijkheden van Goodhabitz. Je hebt eenmalig de kans om 14 dagen gratis te experimenteren met

GRATIS deze fantastische learning tool.

Via een online doorverwijzing kwam ik bij Mike terecht en vandaag werk ik regelmatig samen met deze strategische partner en neem ik zijn product en dienstverlening mee in mijn eigen aanbod. Dat komt mijn klanten ten goede. Samenwerken werkt en maakt het werk lichter.

Samenwerken is de gave om mekaar

iets te gunnen en kansen te geven en te nemen.

Mag ik je uitnodigen om deze blog eens te lezen?

Het nieuwe gun-en kansen model als business model.

Van gesloten naar open community’s, van offline naar online samenwerkingen dan is ondernemen veel minder eenzaam en dan is alles mogelijk. “The sky is the limit”. Zo kan jij de uitdagingen van morgen met gemak aan en hoef je niet meer alles zelf uit te vinden.

Zie jij een nieuwe mogelijkheid om gezamenlijk een initiatief uit te werken, laat het ons gerust weten via mail of een geschreven reactie. Wij spitsen alvast onze oren.

Met dank aan deze geëngageerde partners.

Nicole V.

Chief officers for happy profit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *