6 mei 2020

Wat je NU kan doen voor je salesteam?

Wat je NU kan doen voor je salesteam?

Organisaties hebben bewezen dat ze zaken in orde kunnen krijgen binnen één week, waar decennia voor geijverd is. Dat heeft mij met bewondering omver geblazen. Sinds enkele weken is het onmogelijke niet langer onmogelijk! Hoe kan je deze verbeeldingskracht blijvend stimuleren?

Verbeeldingskracht is toverkracht.

Verkoop op dit moment geen producten of diensten maar toekomstbeelden. Hoe voelt de verkoper zich? Waar is je teamlid dankbaar voor? Wat wilt de medewerker vasthouden? Welke blije herinnering wilt hij met de groep delen? Hoe ziet hij de toekomst? Met wie heeft hij vooral samengewerkt of samen geleeft? Waaraan heeft hij goede herinneringen? Bouw vooral verder op het positieve.

Een nieuwe start met de nodige humor, ja graag!

Humor is een skill die je team en je klanten weer energie zal geven. Dat is precies wat ze nodig hebben. Het is een skill die iedereen kan leren en die je kan aanpassen aan je eigen stijl. Het straffe is dat je de hersenen hiermee kan misleiden. Je hersenen gaan automatisch de nodige stoffen aanmaken. Daar voelt iedereen zich vaak beter van.

Enkele eenvoudige TIPS :

TIP 1 : Draag iets grappigs. Een das, sjaaltje, strikje, diadeem of riem. Creativiteit kent hier geen grenzen, zolang het de andere aan het lachen brengt en niet provoceert. Een glimlach is altijd zichtbaar (zelfs achter een mondmasker) en je zet de juiste spieren in werking. Lachspieren wel te verstaan.

TIP 2 : Decoreer je werkruimte, kantoor met lachwekkende beelden of inspirerende quotes.

“Je wordt met de lach leuker”

TIP 3 : Leer zeker om jezelf te lachen en neem jezelf niet al te serieus. Daar begint alles mee.

TIP 4 : Zoek humoristische situaties op in je eigen leven of via media en deel ze met je team op een onverwacht moment om de andere in de juiste stemming te krijgen. Gelukkige medewerkers presteren beter, dat weten we ondertussen allemaal.

TIP 5 : Organiseer een lachsessie. Want het plezantste is dat je de hersenen kan misleiden. Neurowetenschappers beweren dat je brain geen verschil maakt tussen echté grappige situaties en on-echte voorvallen. Als je lacht maken je hersenen endorfine aan. Deze signaalstof werkt ontspannend en pijnstillend. Daarnaast worden er extra witte bloedcellen aangemaakt en investeer je in het immuunsysteem.

Lachen is gezond, geeft energie en het is gratis. Bedankt voor de fantastische deelname en begeleiding via Inge Nassen. Hello spring, don't take yourself so fucking serious.

Geplaatst door Venditio+ op Vrijdag 22 april 2016

Opgepast : Humor kan een risico met zich meebrengen. Humor is een specifieke taal die niet iedereen begrijpt.

Humor is een taal die verbindt.

Je kan het leren en verfijnen, zoals het met elke vaardigheid is. Oefening baart kunst. Je investeert hiermee in de mentale, fysische en emotionele balans van jezelf en je partner. Het verbindt mensen met elkaar en met de organisatie. Want lachen is gezond.

Dan wens ik je nog een fijne glim-dach.

Nicole V.

Chief officer for happy profit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *