24 juli 2019

Community driven growth begint hier.

Community driven growth begint hier.

Opportuniteiten voor zowel studenten als ondernemers.

Zet jij straks de deuren open voor jongvolwassenen die een werkplek zoeken?

Eureka! Een match tussen studenten en ondernemingen!

Vanaf 1 september 2019 worden de HBO5-opleidingen geïntegreerd in de hogescholen. Dit betekent concreet dat je als organisatie kan meewerken aan de vorming van getalenteerde jongvolwassenen. Een aantal opleidingen bestaan dan uit 2 dagen les gecombineerd met werk of stage. Lees hier alle details. Dit is super goed nieuws voor “studenten/doeners” maar ook voor ondernemers die al langer vragen voor meer inspraak en praktijk opgeleide profielen die meteen aan de slag kunnen!

Wist je dat +- 300 PXL-studenten in het schooljaar 2019-2020 een stageplaats zoeken? Ben jij klaar voor deze ambitieuze talenten?

Van verkenning naar verrijking.

Het NU-moment: de geboorte van “nieuwe ideeën” en “creatief leren.” De mentorervaring van Venditio+ als voorbeeld en aanzet.

In 2018 werkte ik zelf met een student en ik werd aangenaam verrast. Als ondernemer is het een hele uitdaging om bij te blijven. Je vervalt snel in een vast patroon en handelt je taken routinematig af, maar dankzij deze tijdelijke kracht, leerde ik het volgende:

 • Hij stelde constant indringende vragen. Dat heeft mij regelmatig tot nadenken gezet. Als het voor hem niet duidelijk is, waarom zou het dan voor mijn klant helder zijn. Ik heb dus regelmatig mijn schrijftaal in de offline communicatie veranderd.
 • Hij vond veel “gratis” tools waarmee ik sneller en vlotter dezelfde taak kon doen. Ik was eerst een beetje terughoudend maar doordat ik hem de mogelijkheid gaf om het mij te tonen, zag ik met eigen ogen wat Google drive/forms, Slack, Canva, Pixabay, SurveyMonkey, Teamleader, Hootsuite, LinkedIn Premium voor mij kon betekenen.
 • Ik heb het traject een beetje als duo-leren ervaren. Hij heeft veel van mij geleerd maar ik ook van hem.
 • Hij bezorgde mij andere inzichten omtrent de leefwereld van mijn doelpubliek. Hij heeft mijn manuscript goedzoekerofgoudzoeker gelezen en feedback gegeven. Zo kwam hij met het idee om QR-Codes toe te voegen aan het werkboek? Inderdaad dat maakt het werkboek interactiever. Top idee!
 • Hij leerde mij de Trello App te gebruiken om afspraken te plannen en te beheren en zelfs Fibricheck, want een ondernemer kan best zijn eigen gezondheid goed in het oog houden.

Community driven growth begint bij een goede mentor.

Jij kunt als ondernemer, leidinggevende of manager om de hoek komen kijken omdat jouw rol als mentor veel waarden toevoegt. Jongvolwassenen leren het best en het liefst door de job te doen. 80% verkiest deze manier van leren en slechts 10% leert door te lezen.

Hoewel elke begeleider anders is, kan je een goede begeleider herkennen aan een aantal kwaliteiten. Een goede mentor is iemand die zijn of haar beroep of sector door en door kent en die bereid is om die kennis te delen. Hij of zij kiest er vrijwillig voor om starters te ondersteunen en vindt zichzelf terug in onderstaande kenmerken:

 • empathisch: kan zich verplaatsen in de leefwereld van de jongeren
 • open voor diversiteit: is bereid om met een andere bril te kijken
 • engagement: zet door, blijft zoeken naar mogelijkheden, is bereid om tijd te investeren in de opleiding van de jongeren
 • luistert, adviseert, ondersteunt zelfredzaamheid, neemt niet alles uit handen en neemt een coachende houding aan
 • optimistische realist: (h)erkent kwaliteiten en kansen van de jongeren, biedt realistisch perspectief en spreekt er openlijk over met de jongeren

(bron overheid Vlaanderen)

Leren en investeren om je onderneming te laten groeien!

Als jij de deuren openzet voor jongvolwassen studenten die een werkplek zoeken, dan investeer je in jouw toekomst en die van je bedrijf.

 • Enthousiaste studenten die jij inspireert en motiveert willen bij jou aan de slag. Bespaar 15.000-18.000 euro per degelijk opgeleide student. Ja, dat is inderdaad de gemiddelde kostprijs voor een rekrutering en dan weet je nog niet of de match er is. Een verkeerde aanwerving kost je een pak geld!
 • Je krijgt een unieke kans om een ambassadeur te laten groeien. “Community driven growth” begint dus echt hier. Anderen geven tonnen vol geld uit om ambassadeurs in hun netwerk te krijgen, jij krijgt ze er gratis bij.

Maak jouw magische match!

Voel jij het kriebelen en wil je samen op weg gaan met deze jongvolwassenen? Neem dan gerust contact met PXL. De voorwaarden zijn verbazend goed afgestemd op de bedrijfswereld.

Graduaat marketing en communicatiesupport (Steven.Hulsmans@pxl.be)

Graduaat in accounting administration (Kerry.cuypers@pxl.be)

Graduaat transport en logistiek (toni.fonteyn@pxl.be)

Graduaat juridisch-administratieve ondersteuning (hilde.claes@pxl.be)

Graduaat Sales-support en winkelmanagement (nicole.vranken@pxl.be)

Wil jij als bedrijfsleider nog meer professioneel advies om slimmer en efficiënter te werken? Neem dan nu contact op met Venditio+ via

nicole@venditioplus.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *