Hoe twee coachees, godinnen op hogen hakken waren?

Hoe toevallige gebeurtenissen mij verder op weg gezet hebben naar mijn authentieke missie om die concreet vorm te kunnen geven? De magische werking van synchroniciteit. Die zorgt niet alleen voor meer positieve aandacht maar draagt ook bij aan een verhoogde mate van synchrone gebeurtenissen in het leven.

Synchroniciteit is een mysterieuze kracht in het leven die ervoor zorgt dat mensen en gebeurtenissen op een bijna ongelooflijke manier samenkomen om je te ondersteunen in je doelen en je levensgeluk.

Michelle Shanti


Soms heeft synchroniciteit zelfs op het eerste zicht geen direct doel maar laat het je zien hoe verbonden de gebeurtenissen soms zijn met elkaar. Hier volgt mijn verhaal.

Hoe twee coachees godinnen op hoge hakken waren.

Enkele maanden geleden werkte ik in opdracht van de VDAB met twee coachees die een loopbaantraject volgden. Het waren twee totaal verschillende profielen met een ander loopbaandoel. Het was best pittig. Samen met de coachees speelden we verschillende talentenspelen. Zo kregen zij een beter zicht op hun sterktes en zwaktes en de werkomgeving waarin ze optimaal zouden functioneren.

Het vreemde was dat zij mij meer over mezelf vertelden dan ik ooit had kunnen verwachten. Waren het mijn voelsprieten die zich daarop toespitsten, ik weet het niet.

Wat ik miste in mijn huidige uitdaging als freelancer?

Het werd steeds duidelijker dat ik mijn vorige job en team miste. Een team van expert-docenten en student-trajectbegeleiders. Ik paste in een omgeving waarbij ik jongvolwassenen korter bij de werkgever kon brengen om een klantvriendelijke cultuur te implementeren.

ps Tijdens de sessies wordt er ingespeeld op hoe onze gedachten tot stand komen en verder gevormd worden. Als basis vertrekken we van de theorie van R.E.T. of the rationeel-emotieve therapie.

Verbeeldingskracht is toverkracht (visualisaties)

Samen met de coachees maakten we ieder voor zich een eigen "vision board". Ik dacht, ik doe dit ook even mee, waarom niet? Zo kwam mijn eigen "vision board" voor de komende jaren tot stand. Mijn eigen doel kwam terug scherper in mijn gedachten te staan. Wat gebeurde er verder nog? Door mijn eigen doel terug scherper te stellen en te visualiseren, kwamen de juiste gebeurtenissen naar me toe.

Ik liep ex collega's en docenten terug tegen het lijf op openbare plekken. Zij spraken mij aan in de openbare bibliotheek in Hasselt of op de Corda campus. Studenten die ik eerder al begeleid had, verschenen in mijn persoonlijke berichten via social media met werkgerelateerde vragen. Alhoewel ik niet aan het solliciteren was, viel mijn oog plots op een vacature voor een soortgelijke baan die ik door omstandigheden was kwijt geraakt voor mijn periode als freelancer.

Gremlin "go away".

Mijn Gremlin (want zo noem ik mijn duiveltje dat zegt : dat is niets voor jou) waarschuwde mij dat deze vacature niets voor mij was. Mijn intuïtie of buikgevoel vertelde mij toch iets anders! Dus stuurde ik een beetje aarzelend een Facebook chatberichtje naar één van mijn followers van de Hogeschool PXL met de vraag of ze 55-plussers een kans gaven.

De directeur Ben Lambrechts (himself) antwoordde : "Ik heb zopas een 60+ aangeworven". Kon dat waar zijn? Was dit een grapje omdat hij wist dat ik één van zijn volgers/ambassadeurs was? Ik had niets te verliezen en nam strijdlustig de telefoon en belde naar de referentie die de directeur had opgegeven. Het klikte vanaf de eerste minuut. Alle volgende stappen waren zo evident. Het hele plaatje klopte van A tot Z.

Positieve gebeurtenissen die in lijn liggen met je missie.

Ik nam mijn "vision board" terug in de aanslag. Het klopt dat als je je gedachten juist hebt en je bent ontvankelijk voor de positieve gebeurtenissen die in lijn liggen met je authentieke missie, dan gebeuren de mooiste dingen. Je moet het wel willen zien en ze presenteren zich soms verrassend.

Ik word vanaf 19/8 coördinator voor de graduaatsopleiding winkelmanagement en sales support en blijf tegelijkertijd actief als loopbaanbegeleider voor de VDAB en businesscoach voor KMO's.Hoe toevallige gebeurtenissen mij verder op weg gezet hebben naar mijn authentieke missie om die concreet vorm te kunnen geven? De magische werking van synchroniciteit. Die zorgt niet alleen voor meer positieve aandacht maar draagt ook bij aan een verhoogde mate van synchrone gebeurtenissen in het leven.

Team coördinatoren graduaatsopleidingen, departement Business.

Mijn authentieke missie sinds 2015 is nog altijd hetzelfde.

Mijn missie is nog altijd om werkgever en werknemer hand in hand te laten samenwerken voor happy profit. (Lees duurzaam profijt). Als ik je dan ook nog vertel dat één van de departementshoofden mij na mijn sollicitatiegesprek vertelde over zijn passie om duurzame doelstellingen te integreren in het hoger onderwijs, dan vielen de puzzelstukjes op hun plaats.

Dank je wel godinnen op hoge hakken. Jullie hebben mij geïnspireerd om een volgende stap te zetten. Synchroniciteit heeft plots een gezicht gekregen. Dit alles kan geen toeval zijn!

Wil je jouw persoonlijk verhaal delen, heel graag. Stuur zeker je reactie.

Verbindende groeten

Nicole V.

Chief Officer for happy profit

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker