Ben jij Sidekick Sam of Sammie voor starters in je team?


Rode neuzen dag roept dit jaar op om een leerkracht aan te duiden als Sidekick Sam. Zij willen jongeren helpen om zich goed te voelen. Het welzijn van jongvolwassenen staat onder druk, zo schrijft de gezinsbond. Ze moeten goed presteren op school, in de sport, op de werkvloer, op stage en veel sociale contacten hebben. Ze moeten er goed uitzien, ze willen niets missen,...zo geraken ze opgebrand nog voordat hun carrière goed en wel is begonnen.

Ik wil graag een Sidekick Sam of Sammie zien in het werkveld.

Een Sam (m) of Sammie (v) die aandacht geeft en tijd steekt in het begeleiden van starters op het werk voor meer durf en zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen en onafhankelijkheid. Trainen in soft skills is allesbehalve een werk voor mietjes. Soft skills zijn allesbehalve soft maar hard to practise. Je kan er maar beter meteen mee aan de slag gaan in je team.

Hoe begin je aan het oefenen van soft skills?

Ja, ik steun en koop het werkboek t.w.v. 25 euro.

Zeggen dat ze geen aanpassingsvermogen hebben of aanhalen dat ze onvoldoende zelfstandig kunnen werken, is goed en wel maar bied hen ook uitzicht om het anders en beter te doen. Alles verandert zo snel dat hetgeen je vandaag als begeleider of leidinggevende hebt voorgesteld, morgen al kan achterhaald zijn. Het goede nieuws is, er staat geen limiet meer op leren. Er zijn 101 mogelijkheden en lezen is er één van. Het staat nog steeds in de top 4  waarlangs jongeren willen en kunnen leren.

Waarom dit werkboek handig is? Testimonial 

Intervieuw Marijke Hermans : De enige uitgave over soft skills voor jongvolwassenen (LIVE)

"Vrij om te zijn" het enige praktijk boek over soft skills voor jongeren vanaf 18 jaar over durf en zelfvertrouwen, visie hebben, onafhankelijkheid en aanpassingvermogen.

In dit werkboek wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je in (bijvoorbeeld) onafhankelijkheid kan groeien. Door middel van échte verhalen van  jongeren is er mogelijkheid tot intervisie, dialoog of reflectie. Er staan tips & how to's in waarbij jongvolwassenen zelf aan de slag kunnen. In  filosofische tekstballonnen wordt de soft skill nog eens door arts, psychotherapeut en filosoof Gerbert Bakx aangevuld.

Het succes van een starter is niet alleen de verantwoordelijkheid van de begeleider of leidinggevende maar ook van de starter zelf. Ik adviseer dan ook om hem of haar een middel ter beschikking te stellen om het eigen levenspad autonoom uit te tekenen. Dat werkt wel.  Soms is het beter om de starter zichzelf te laten helpen. Dat is empowerment!

Wil je binnenkort starten met functioneringsgesprekken die waardevol zijn en mee een leercultuur in de organisatie mogelijk maken voor iedereen? Dan is deze uitgave een must-have.

Een jongvolwassene onderschat het belang van soft skills in het vinden en behouden van een job volgens @jobat. Wil jij Sam of Sammie zijn voor een rode-neuzen-starter laat je dan eens inspireren, want het zijn deze skills die van fundamenteel belang zijn om je klanten blij te maken. Met technische kennis en kunde alleen kom je er niet meer. Dat bleek ook nog eens tijdens de ontbijtsessie bij VOKA Duaal leren-Mosa-RT-2021.

Rode Neuzen Dag ACTIE 2021-DOE MEE samen met @vtm.be @qmusic.be

Speciaal voor rode neuzen dag stel ik eenmalig tien werkboeken ter beschikking waarvan de opbrengst integraal naar deze actie gaat. Geldig tot 30 november 2021. De geregistreerde actie vind je terug op de website van rode neuzen dag.

Vermeld zeker je naam, bedrijf, adres, telefoonnummer, mail en leveradres met referte actie rode neuzen dag 2021. Zo kunnen wij deze geregistreerde actie efficiënt opvolgen.

Alvast bedankt dat je wilt meedoen.

Wil je meer info, dan kan je mij contacteren.

Nicole V. | auteur | inspirator | keynote-speaker | loopbaangeleider | gsm 0476/87 24 50

Meer info

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker