Soft skill onbevooroordeeld recruiteren zowel voor jong als oud


Moet ik mij nu volgend jaar een schommelstoel of racewagen kopen? Waarom zijn sommigen ervan overtuigd dat verouderen een proces is van miserie, ziekte en incompetentie? Ageism zou weleens het laatste nog aanvaarde vooroordeel kunnen zijn dat we dringend uit de arbeidsmarkt moeten krijgen.

Want hoe idioot is dit om dat vandaag de dag nog te geloven? Wie heeft ons ooit wijsgemaakt dat ouderen niet meer leren, niet meer mee kunnen, altijd ziek zijn, niet flexibel zijn? Ik ben geen voorstander van een jongeren of ouderen cultuur, ik ben vooral voor onbevooroordeeld luisteren om efficiƫnt te kunnen aanwerven, ongeacht leeftijd om met de juiste soft skills, de juiste man of vrouw op de juiste job te krijgen.

Deel jouw verhaal en word weer zichtbaar

Happy worker, happy customer, happy profit.

Wat is het geheim van een goed en gelukkig leven, dat is hopelijk voor iedereen gezond ouder worden. Hoe ouder je bent, hoe langer je leeft. Leven is verouderen en dat kan ook met een goede gezondheid, met zin voor humor, tolerant en open-minded zijn, leren en nieuwsgierig blijven. De meeste mensen worden op een mooie en gelukkige manier oud en willen tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven. Vraag aan een 60+ of hij terug wilt naar 18 jaar en hij zegt bijna altijd 'no way' . Waarom zou je die pool van kandidaten links laten liggen? Eindelijk kan die kandidaat (m/v/x)doen wat die wilt. Geen verplichtingen meer, alle tijd van de wereld om jouw klanten gelukkig te maken.

Bron Ashton Applewhite TED TALK Laten we ophouden met leeftijdsdiscriminatie
Bron Ashton Applewhite TED TALK Laten we ophouden met leeftijdsdiscriminatie

Trappen van luisteren voor meer empowerment.

  1. Luister actief door alle aandacht te geven aan je gesprekspartner. Stop met bellen, rondkijken, gsm berichten kijken of lezen. Focus op je gesprekspartner, maak oogcontact.
  2. Vraag door en ga in op reacties van je partner om te checken of je het goed begrepen hebt.
  3. Stel je open en toegankelijk op. Laat de andere in zijn waarde, ook al is het niet jouw waarde. Denk eraan jij bent niet de norm.
  4. Begrijp de problematiek of het dilemma van de andere, herken jezelf in de situatie.
  5. Houd rekening met de gevoelens van de andere, maar vooral.....

De hoogste vorm van luisteren.

De hoogste vorm van luisteren, de meest moeilijke waar iedereen wel eens in trapt is, zoals omschreven in mijn werkboek #goedzoekerofgoudzoeker, onbevooroordeeld luisteren. Het mooiste geschenk dat je iemand kan geven.

Feedback als je bent "te jong" of je bent "te oud" is een stereotype dat discrimineert. Jij bepaalt of het waarheid wordt.

Spijtig dat daarom zoveel talenten onzichtbaar worden. 

Ik weet alvast wat ik ga doen. Doe waar je blij van wordt en word zichtbaar! Wees een goedzoeker.

Met dank aan https://www.hasseltmotor.be/
Met dank aan https://www.hasseltmotor.be/

"Wanneer iemand echt naar me luistert, zonder oordeel en zonder te proberen mij of wat ik zeg te veranderen voel ik een soort ontspanning. Wanneer iemand echt hoort wat ik zeg geeft mij dat de ruimte om opnieuw te kijken naar mijn ervaring of de ruimte om de ervaring los te laten en verder te gaan. Het is verbazingwekkend hoe dingen die er onoplosbaar uit zien dan plots meer doenbaar kunnen lijken of hoe verwarring dan soms zichzelf oplost." (Dr. Carl Rogers, pionier van het onderzoek naar menselijke vemogens).

Meer info

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker