Uitdagende Keuzes na het Vieren: Zo Pak je ze Aan.


De tsunami aan vieringen was plezant maar ook belastend tegelijk.  Hoe fijn het ook was, zo  heerlijk vind ik het om terug in de normale modus te werken. In het begin van het jaar overvalt mij soms ook een stukje ongemak. Herken jij dat? Hoe wil ik het graag vanaf nu? Een reflectiemoment, even stoppen met wat ik bezig ben en beslissen....

Zijn er dingen/zaken/afspraken die ik wil laten voor wat ze zijn?

Juist de mogelijkheden van al die keuzes, maakt mij soms onrustig.  Want ook dit jaar zal ik weer  geconfronteerd worden met grote en kleine beslissingen die van invloed zijn op mijn leven. Al besef ik dat soms later pas ECHT.

Dit zijn enkele TIPS en HOW TO's die ik ooit kreeg van een collega-mentor met in gedachten dat het altijd wel anders kan.

Maak voor jezelf uit, hoe je graag wilt zijn in het komende jaar!

Welke sterke punten van jezelf wil je laten zien, zowel thuis als op het werk? Hoe zou je verder met anderen willen omgaan en hoe zou jij het liefst behandeld willen worden? Wat heeft je in het verleden gemotiveerd en heeft je energie gegeven? Wil je een nieuw patroon of weg volgen en heb je daarvoor hulp nodig? Alleen al erover praten met vrienden, brengt meer inzicht.

Wat heeft in het vorige jaar niet voor jou gewerkt?

Loslaten is een straffe power skill, zo heb ik  ervaren. Het is een kunst om daarover te kunnen beslissen. Een punt  zetten achter datgene wat je geen energie geeft. Het vergt moed om niet zomaar mee te doen met iets dat vroeger normaal leek. De gewone manier van doen doorbreken, dat geldt niet alleen voor de vrijetijdsbesteding maar vooral hoe ik deel wil uitmaken van deze maatschappij.

Daar struggle ik de laatste tijd wel mee. Zo voelen de overladen rayons in de winkels tijdens de feestdagen heel ongemakkelijk als je weet dat in de eigen bevolking zoveel mensen naar de voedselbank gaan. 177.000 volgens de VRTDe vervuilde parken die feestgangers hebben achtergelaten.  De manier waarop ons huidig onderwijs is ingericht en hoe er miljarden vrijgemaakt worden voor de nieuwe wapenwedloop.

Ik heb het gevoel dat ons huidige maatschappelijk model kapot is en dat er meer verandering nodig is. De meeste collega-teamleden-ondernemers hoor ik ook zeggen dat ze liever deel willen uitmaken van een ander verhaal. Dat ze liever willen meewerken aan een andere toekomst

Die positieve verandering begint bij onszelf. We moeten zelf een andere houding aannemen. 

👉 https://www.venditioplus.be/p/avatar-crib.html


Wat ga je minderen, wat ga je juist meer doen?

Een nieuwe start of koers begint met je kernwaarden terug helder te krijgen. Zo stippel je een nieuwe toekomst voor jezelf die voortkomt uit wie je echt bent. Om dat aan de oppervlakte te krijgen zou je kunnen kijken naar de aflopen maanden en welke activiteiten en mensen je gemist hebt en waar heb je juist van genoten. Ik kan bijvoorbeeld steeds minder mijn familie, kinderen en kleinkindje missen.

Maak een nieuw plan en volg je eigen waardenkompas.

Doe de gratis test

Probeer eens de tijd te nemen om in kaart te brengen welke belangrijke beslissingen je in je leven genomen hebt. Welke gedachten had je toen? Welke gevoelens? Wat zijn belangrijke momenten geweest in je gezinsleven, familie en vriendschappen en hoe heb jij jezelf daarin opgesteld en waarom? Jouw kernwaarden in beeld.

Werk aan de winkel dus om ook van het komend jaar een prachtig leefjaar te maken.

ZELFS ALS NIEMAND JE DAT ZEGT, HOU JIJ MEE DE WERELD RECHT (bron Phil Bosmans, menslief ik hou van jou)

Ondernemende warme groeten

Nicole V.

Chief officer for happy profit

nicole.vranken@venditioplus.be

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker