Hoe je met slimme budgethacks een duurzame levensstijl kunt bereiken zonder je budget te overschrijden.


Geldzaken bespreken is voor veel mensen nog altijd een taboe. We praten liever over lichtere onderwerpen. Maar laten we eerlijk zijn: zonder geld kunnen we niet veel en geld is ook energie.  Het is dus belangrijk om verstandig met die energie en onze financiën om te gaan. Daarom hebben wij 10 tips verzameld waarmee je kunt besparen en toch kunt genieten van het leven. Want goed leven met minder, dat is pas écht wijs.

TIP 1 : Wist je dat ongeveer een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd verspild of weggegooid wordt volgens de Verenigde Naties. Dit komt neer op ongeveer 1,3 miljard ton voedsel per jaar. Dit is een enorm probleem omdat voedselverspilling niet alleen leidt tot economische verliezen, maar ook bijdraagt aan klimaatverandering. Nu voedsel steeds duurder wordt, is het belangrijk om bewuster om te gaan met ons eten. Verspil geen voedsel en vries overschotten in voor later.

Boek een workshop HAP-SLIK-WEG (hoe voedselverspilling voorkomen)

TIP 2 : Leer leven met minder en hou focus op wat echt belangrijk is.  Plak een foto van je droom op je credit-card. Maak geld zichtbaar, zo ga je twee keer nadenken als je de card nog eens impulsief gebruikt. Het is belangrijk om kritisch te blijven en niet afgeleid te worden door de flashy advertenties en beloften van een product of dienst, die je eigenlijk niet nodig hebt.

TIP 3Bespaar op energie, gebruik voor alle apparaten de ecostand. Zet de verwarming een graadje minder. We zijn eigenlijk verwende kinderen, volgens de tijd. Het zou ook gezonder zijn. Douch korter en droog je was buiten, als het kan.


TIP 4 : Richt je huis in met tweedehands artikelen. Je zou versteld staan wat je in de kringloopwinkel vindt. Sommige zaken zijn zelfs nog niet uitgepakt. Je geeft ze hiermee een tweede leven.

TIP 5 : Creëer 20 Looks met 5 goedgekozen basic kledingstukken zodat je er elke dag weer anders uitziet door origineel te combineren.

TIP 6 : Werk gratis aan je conditie, je hebt niet voor alles een abonnement nodig. Fiets naar het werk, jog in het park, doe home yoga en vergeet niet om dagelijks 30 minuten te wandelen.

TIP 7 : Maak van geld geen taboe in je relatie en leer je kinderen omgaan met geld want jong geleerd is slim geïnvesteerd. Leer van mekaar en volg sessies/webinars want je kan nooit genoeg weten over hoe je bewuster met je centen kan omgaan.

TIP 8Boek een vakantie of etentje voor een prikje en geniet meer. Probeer eens social deals of veilingsites. Ik leerde het van mijn kinderen en ik werd al elke keer in de positieve zin verrast.

TIP 9 Kijk naar wat je allemaal al hebt en STOP met verlangen naar meer. Er is een grens aan meer-meer-meer en je wordt er niet gelukkiger van. Dus STOP ook met vergelijken. Er zal altijd iemand zijn die meer heeft.

De waarde van een  individu moet worden gemeten aan de hand van wat hij voor zijn geld kan kopen, maar ook aan de hand van wat hij kan weerstaan om te kopen." - William J. H. Boetcker

TIP 10 : Kook in één pan met seizoensgroenten en eet minder vlees.

Als je alles optelt, kan je wel tot 350 euro besparen per maand en hier heb je al een belangrijk deel van jouw droom in handen.

Heb jezelf nog leuke tips, laat het ons even weten. We spitsen alvast onze oren.

Nicole V.

Chief officer for happy profit.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker