Haal het beste uit de zomerse studieperiode: Blokken met goesting!


De zomer is in volle gang en terwijl anderen genieten van het zonnige weer en ontspanning, bevinden studenten zich vaak midden in de blokperiode. Maar wie zegt dat studeren en blokken niet leuk kunnen zijn, zelfs tijdens een warme zomerperiode? Het is tijd om je motivatie op te krikken, jezelf te koesteren en een positieve mindset te creëren. In deze blog delen we enkele tips en trucs om ervoor te zorgen dat je met goesting kunt studeren en tegelijkertijd van de zomer kunt genieten.

Boek nu een gratis videochat voor tips op maat.
  1. Koester je essentiële behoeften: Maak een prioriteit van gezond eten, beweging en slaap. Een gezonde levensstijl is de basis voor een succesvolle studieperiode. Ontdek hoe je met gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende slaap je energieniveau kunt optimaliseren en je studieprestaties kunt verbeteren.
  2. Maak gebruik van de zomerse charmes: Studeren in de buitenlucht. Benut het mooie weer en creëer een studieomgeving in de buitenlucht. Ontdek de voordelen van studeren in een park, op een balkon of in de tuin en haal het maximale uit de zomerse temperaturen terwijl je je concentreert.
  3. Mediteer voor mentale helderheid: Ontspan en focus je geest. Verminder studiestress en verbeter je concentratie door dagelijkse meditatie. Leer hoe je je gedachten kunt kalmeren en mentale helderheid kunt bereiken, waardoor je productiever kunt studeren en beter kunt omgaan met uitdagingen.
  4. Positieve muziek als motivatiebron: Laat muziek je inspireren. Ontdek de kracht van positieve muziek om je motivatie een boost te geven. Creëer je eigen afspeellijst met opbeurende nummers die je energie geven en je door moeilijke studiemomenten heen helpen.
  5. Vergelijk jezelf niet met anderen: Focus op je eigen groei. Stop met jezelf te vergelijken met anderen en concentreer je op je eigen vooruitgang. Elke stap die je zet in je studiereis is een prestatie waar je trots op mag zijn. Richt je op je eigen doelen en laat je niet ontmoedigen door het succes van anderen.
"De enige persoon met wie je je moet vergelijken, is de persoon die je gisteren was." - Michelle Obama

Mis ook geen enkele blokpauze, want ook die zijn van groot belang.  De uitdaging  is om ze te beperken want het is altijd verleidelijk om hierin te ver te gaan.

Het succes komt niet vanzelf, het komt van hard werken, doorzettingsvermogen en leren van fouten.

Ik wens je veel volharding en focus op het proces, eerder dan op de uitkomst.

Nicole V.

Chief officer for happy profit.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker