Ontdek de Kracht van Public Speaking met Toastmasters Hasselt


Afgelopen zaterdag was ik aanwezig op TEDx Hasselt Universiteit Hasselt en ik moet bekennen, ik werd weggeblazen door de geweldige sprekers van alle leeftijden die het podium betraden. Namen zoals Niels Thijsen, Sally Trivino, Saartje Vandendriessche, Patrick Pickart, Carine Helsen, en Tommaso Bordoni brachten niet alleen hun verhalen, maar ook hun passie en overtuiging over met een vaardigheid waar ik diep respect voor heb.

 Public Speaking met Toastmasters Hasselt

Wat nog indrukwekkender was, bijna al deze sprekers waren ooit gecoacht door Toastmasters Hasselt.

Het thema van de avond was "the butterfly effect". Aanvankelijk was ik een beetje vergeten wat dit effect precies inhoudt, maar de Toastmaster van de avond, Gijs, een oud-lid van onze club, bracht het op een manier die me bijbleef. Zijn woorden en presentatievaardigheden waren niet alleen inspirerend, maar ook buitengewoon effectief. Hij is echt een spreker waar je jaloers op zou zijn.

De Impact van TEDx Hasselt Universiteit: Een Ervaring om te Delen

Als iemand die regelmatig schrijft over softskills en hoe deze ons onderscheiden van robots, kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te investeren in vaardigheden zoals public speaking. En Toastmasters Hasselt biedt daarvoor de perfecte veilige omgeving.

Ik raad iedereen aan om deel te nemen aan een vereniging buiten de werksfeer. Hier leer je niet alleen de kunst van het spreken, maar ook essentiële vaardigheden zoals samenwerken, ondernemen, luisteren en creatief omgaan met situaties buiten je comfortzone. En waar anders kun je dit allemaal leren in een veilige en ondersteunende omgeving?

Met krachtige woorden creëer je niet alleen een verandering in jezelf, maar inspireer je ook anderen om hun perspectieven te transformeren. Ontdek de kracht van public speaking en laat je stem een verschil maken

Nicole V.


Dus, als je op zoek bent naar een manier om jezelf te ontwikkelen en te groeien, zowel persoonlijk als professioneel, dan is het tijd om de stap te zetten en eens gratis te komen luisteren naar een van onze vergaderingen bij Toastmasters Hasselt. Laat jezelf verrassen door de aangename sfeer en ontdek de vaardigheden die je morgen nodig zult hebben.

JOIN US

Hier zijn alvast 10 punten die JIJ elke keer weer oefenen kan

  1. Verbeterde communicatievaardigheden: Door public speaking te leren, verbeter je je vermogen om je gedachten duidelijk en effectief over te brengen aan anderen.
  2. Toenemend zelfvertrouwen: Het regelmatig spreken voor publiek helpt je zelfvertrouwen op te bouwen en te versterken, zowel in professionele als persoonlijke situaties.
  3. Ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden: Public speaking gaat vaak hand in hand met leiderschap. Het helpt je om anderen te inspireren, te motiveren en te leiden.
  4. Versterking van overtuigingskracht: Door te leren hoe je je argumenten krachtig kunt presenteren, word je overtuigender en effectiever in het beïnvloeden van anderen.
  5. Betere presentatievaardigheden: Het leren van public speaking omvat ook het ontwikkelen van goede presentatietechnieken, zoals het gebruik van visuele hulpmiddelen en het opbouwen van een boeiende verhaallijn.
  6. Verbeterde sociale vaardigheden: Public speaking biedt de mogelijkheid om te leren hoe je effectief kunt communiceren en verbinding kunt maken met verschillende soorten mensen.
  7. Verhoogde carrièremogelijkheden: Goede public speaking vaardigheden worden vaak gewaardeerd en gezocht in veel verschillende beroepen en sectoren.
  8. Effectiever netwerken: Het vermogen om helder en overtuigend te communiceren kan je helpen om nieuwe contacten te leggen en relaties op te bouwen in zowel professionele als sociale omgevingen.
  9. Stressmanagement: Door regelmatig voor publiek te spreken, leer je om te gaan met stress en nervositeit, wat kan helpen om je algehele stressniveau te verminderen.
  10. Persoonlijke groei: Het proces van public speaking leren gaat vaak gepaard met zelfreflectie en persoonlijke groei, waardoor je niet alleen als spreker, maar ook als individu kunt evolueren en groeien.

Kom langs, klik hier en sluit je aan, en zie hoe public speaking je leven kan veranderen.

Met vriendelijke groet,

Nicole V.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker