Hoe het loslaten van de "koalabeer-mentaliteit" je carrière kan transformeren


Het verhaal van de koalabeer

In mijn inspiratiesessies komt het verhaal van de koalabeer regelmatig ter sprake. Tijdens gesprekken met mensen die worstelen met verschillende uitdagingen – werk, relaties, persoonlijke ontwikkeling – merk ik vaak dat het thema loslaten centraal staat. Een vraag die ik vaak stel is: waarom vasthouden aan iets dat niet te veranderen is of waar je telkens op vastloopt?

Van Deloitte naar nieuwe kansen

Laatst sprak ik met een jonge afgestudeerde die een jaar had gewerkt bij Deloitte in Diegem. Ze had een geweldige functie met een goed salaris, maar de job gaf haar geen voldoening. Het repetitieve karakter van data vergelijken, analyseren en rapporteren putte haar uit. Elke dag opstaan met het vooruitzicht van bijna twee uur in de file staan om vervolgens acht uur bezig te zijn met een baan die haar geen energie gaf, zorgde ervoor dat de moed haar in de schoenen zonk. Als master in de Wiskunde had ze toch iets anders verwacht, en ik kon haar teleurstelling begrijpen.

"De kunst van loslaten is leren accepteren dat sommige dingen buiten jouw controle liggen." - 

Nicole V


Van koalabeer naar cheetah

Via een diepgaand gesprek en het verkennen van eindeloze mogelijkheden, want die zijn er tegenwoordig wel, besefte ze dat het tijd was om de rol van de koalabeer los te laten. In plaats daarvan besloot ze de energie en snelheid van een cheetah in haar leven te brengen. De wereld heeft getalenteerde jongeren nodig om de grote problemen van vandaag aan te pakken.

En weet je wat ze besloten heeft? Ze heeft haar baan opgezegd ondanks alle reacties van familie en vrienden en gaat nu op zoek naar een uitdaging waar haar talenten en passies echt tot hun recht komen. 

Ontken haar keuze

Cijfers en feiten

Wist je dat 85% van de werknemers wereldwijd zich niet betrokken voelt bij hun werk? Dit cijfer, afkomstig van een onderzoek door Gallup, benadrukt hoe belangrijk het is om een carrière te vinden die echt bij je past. Ook al betekent dat "BLIJVEN ZOEKEN".

Jouw rol in je eigen leven

Welke rol speel jij momenteel in je eigen leven? En hoe zou je willen veranderen? Deel je gedachten in de reacties, ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker