Hoe Een Memory Box Je Toastmasters en Leiderschapsvaardigheden Kan Verbeteren


Tijdens de meetings van Toastmasters heb je een voorbereid gedeelte, maar ook een onvoorbereid gedeelte. De kunst is om te leren hoe je in onverwachte situaties toch een zinnig verhaal kan uitbrengen waar toehoorders door geprikkeld worden. Sta jij soms met je mond vol tanden? Dan moet je zeker deze blog lezen.

Als Table Topics Master heb ik onlangs een memory box meegenomen met spullen uit een kindertijd. Van wie deze spullen precies zijn, doet er niet toe. Het leuke eraan is dat je op deze manier mensen op een heel andere manier leert kennen. In plaats van de directe vraag te stellen, "Wat vond je leuk in je kindertijd?", heb ik de deelnemers een voorwerp laten kiezen uit de memory box. Het resultaat was verrassend en fantastisch.

Zo koos iemand een baby pakje en vertelde dat zij graag meter zou worden van een meisje. Een ander koos het Winnie de Pooh verhalenboek en vertelde spontaan dat hij graag met woorden wou leren spelen en een speech wou brengen die iedereen versteld zou doen staan. Of iemand die zot is van sneakers.

Wat we hieruit kunnen leren? Je hoeft in je team niet altijd gebruik te maken van dezelfde tools. Haal eens iets speels tevoorschijn en exploreer nieuwe manieren van interactie. Je zou verbaasd zijn welke fantastische verhalen naar boven komen.

De Toegevoegde Waarde van Table Topics

Table Topics zijn een essentieel onderdeel van Toastmasters. Ze dagen je uit om je improvisatievaardigheden te verbeteren en snel te denken. De onvoorbereide sessie kan vaak als intimiderend ervaren worden, maar met de juiste aanpak kan het juist heel leuk en leerzaam zijn.

UItnodiging voor gratis deelname

Het Gebruik van Memory Boxen ook in Jouw Zakelijke Meetings

De memory box is een creatieve manier om deelnemers aan te moedigen te spreken over onverwachte onderwerpen. Dit helpt niet alleen bij het ontwikkelen van spreekvaardigheden, maar versterkt ook de onderlinge band en samenwerking binnen het team. Door persoonlijke verhalen te delen, leren mensen elkaar op een dieper niveau kennen.

De Link met Coachend Leiderschap

Als leidinggevende is het belangrijk om niet alleen instructies te geven, maar ook om je team te coachen en te inspireren. De vaardigheden die je ontwikkelt bij Toastmasters, zoals improvisatie en luisteren, zijn cruciaal in een coachende rol. Door bijvoorbeeld een memory box te gebruiken tijdens teamvergaderingen, kun je een veilige en speelse omgeving creëren waar teamleden hun ideeën en gevoelens kunnen delen. Dit bevordert open communicatie en versterkt de band binnen het team.

Door als leidinggevende deze technieken te omarmen, kun je:

  • Betere Communicatie Stimuleren: Mensen voelen zich gehoord en begrepen.
  • Creativiteit Aanmoedigen: Onverwachte invalshoeken en ideeën komen naar boven.
  • Vertrouwen Opbouwen: Teamleden durven zich kwetsbaar op te stellen en open te zijn.

Hoe Implementeren in Jouw Team?

  1. Voorbereiding: Verzamel verschillende voorwerpen die herinneringen oproepen. Dit kunnen speelgoed, boeken, kledingstukken of zelfs foto’s zijn.
  2. Introductie: Leg het concept uit aan je team. Vertel hen dat ze een voorwerp moeten kiezen en hier een kort verhaal over moeten vertellen.
  3. Interactieve Sessies: Geef iedereen de kans om deel te nemen. Luister aandachtig en moedig hen aan. Je zult merken dat de verhalen vanzelf beginnen te stromen.

Hoe Een Memory Box Je Toastmasters en Leiderschapsvaardigheden Kan Verbeteren

Het gebruik van een memory box in meetings als onderdeel van je coachende leiderschapsstijl kan een geweldige manier zijn om onvoorbereide spreekvaardigheden te oefenen en je team te inspireren. Het zorgt voor een speelse en ontspannen sfeer, waarbij mensen zich vrij voelen om hun gedachten te delen. Dus, als je je team eens op een andere manier wilt uitdagen, probeer dan deze aanpak. Je zult versteld staan van de verhalen en ideeën die naar voren komen.

Laat de creativiteit de vrije loop en ontdek hoe een eenvoudige tool kan bijdragen aan een dynamische en boeiende Toastmaster ervaring en een effectievere coachende rol als leidinggevende!

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker