Venditio+ op bezoek bij de Red Devils

Dat verkopen een teamsport is dat wisten we al langer bij Venditio+. En als je weet dat de voetbalgekte helemaal is toegeslagen in België, dan nemen wij dit moment even om ervan te leren. De eerste 90 minuten zijn de belangrijkste, zo vertelt ons een coach. Wat vertellen de rode duivels ons nog meer?

Wat maakt dat dit team nu meer kansen heeft dan alle vorige om het WK te winnen? Als je 11 spelers hebt en een doelman, dan heb je nog geen team. Je hebt pas een team als de onderliggende samenwerking belangrijker is dan het direct persoonlijk belang. 1+1 wordt 3. En dat is nu nét het verschil. Dat is hetgeen dit team uitstraalt. Mede dankzij de professionele aanpak van Roberto Martínez Montoliú.

Samenwerken betekent meedenken en meewerken,

zich inspannen om een gezamenlijk doel te bereiken

en waarbij het persoonlijk belang niet het belangrijkste is.

Er zijn verschillende trappen van samenwerking. Dat geldt niet alleen voor een competitie sport zoals voetbal maar ook voor families, organisaties, bedrijven en community's. Willen zij mekaar versterken dan is samenwerken cruciaal voor het succes van de organisatie.

Samenwerken is bijdragen aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer de samenwerking verschilt of afwijkt van het persoonlijk belang.

Trap 1 : Iemand kan samen werken als die participeert aan een gezamenlijk doel. Als die persoon het groepsbesluit ondersteunt door een eigen bijdrage te leveren aan het einddoel. Die persoon is ook bereid om pro-actief te communiceren. Hij houdt maw elk lid op de hoogte van belangrijke informatie. Hij speelt informatie door aan anderen die er ook belang bij hebben.

Trap 2 : Het lid uit positieve verwachtingen inzake de inspanningen en doelstellingen van de groep. Hij spreekt positief over de mogelijkheden en het kunnen van het team. Hij toont respect voor eenieders rol en betrekt anderen actief bij het behalen van het doel.

Trap 3 : De deelnemer vraagt om input en waardeert dit ook. Hij is bereid om ermee aan de slag te gaan en helpt anderen ook om te leren. Vraagt ook aan andere voor ideeën en/of verbeteringen om een ander besluit te nemen dat meer in lijn ligt met de groepsdoelstelling. Hij laat het eigen belang varen in functie van het gezamenlijk doel.

Trap 4 : Het lid moedigt anderen aan om beter te presteren. Geeft daar ook openlijk positieve feedback over. Hiermee geeft het lid aan dat hij anderen respecteert voor de evolutie. Hij geeft aan dat de anderen gelijkwaardig en belangrijk is. Hij reageert constructief en aanmoedigend op de ideeën van anderen. Ook al is dit niet in persoonlijk belang. Zowel binnen als buiten de organisatie spreekt het lid positief over de gezamenlijke doelstelling, de visie en de aanpak. Dat bevordert de onderlinge samenwerking en toont respect voor het werk van een ander.

Trap 5 : De deelnemer neemt actief deel en helpt de 'teamspirit' te cultiveren. Probeert maw een goede sfeer te scheppen en samenwerking te bevorderen. Het moraal hoog houden is een belangrijke opdracht. Kijkt ook over de grenzen van de eigen rol heen en heeft maximaal oog voor het gezamenlijk doel. Stimuleert acties waarbij de aparte leden samengebracht worden om win-win situaties te creëren.

Ik denk dat wij mogen besluiten dat de "red devils" hier fantastisch in gegroeid zijn. Zelfs de koning prijst hen omwille van het samenwerken. Speech Koning Philip.

Samen Sterk in onze verscheidenheid

Wil jij je team ook naar een hoger niveau tillen? En wil jij dé Martinez van je organisatie worden? Neem dan eens contact met ons en wij geven je de juiste tools om samenwerken te cultiveren in jouw team.

Together each achieves more.

ps voor de echte voetbalfans, deel ik graag nog even de spelregels. (bron Patrick Quaeyhaegens)

Nicole Vranken

Chief Officer for happy profit

Work with us

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker