Venditio+

Bestaat vrije wil nog wel? Als ik contactverzoeken via social media krijg aangeboden, zou ik die dan in het echte leven ook realiseren? Hoe slecht of onethisch kan het zijn dat ik via social media niet meer bij de contacten geraak die ik uit vrije wil in het échte leven wel zou kiezen? Zal AI onze drang naar verbinding versterken of juist verstoren?

We kunnen niet meer zonder. 

Dat was mijn eerste vaststelling. Een kleine proef op de som. Sluit je social media af en je geraakt al helemaal niet meer bij de juiste contactpersonen. LinkedIn is voor mij dé weg om de juiste profielen in beeld te krijgen. De tijd dat een telefoontje volstond, bestaat al lang niet meer. Een studente deed een kleine proef voor ons.

Ze belde 100 bedrijven van 0-50 medewerkers op, gevestigd op de Corda campus in Hasselt. Van de 100 bewoners namen er slechts 34 mensen de telefoon op. En van die 34 waren er slechts 14 die bereid waren om een gesprek van 5 minuten te voeren. Dus langs die weg wordt het steeds moeilijker om informatie uit te wisselen.

Artificial Intelligence wordt gebruikt om onze vrije wil in banen te leiden.

We kunnen zelf niet het gewenste communicatiekanaal meer kiezen om iemand te spreken. Dat wordt ons opgelegd.

https://www.venditioplus.be/blogs/laten-we-onze-relaties-regelen-door-artificiele-intelligentie/

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker