Een rode plus of een rood kruis, wat is het nu geworden?


Na mijn vakantie lag er een brief van het Rode Kruis met de vraag om mijn logo aan te passen. Ik was mij er eerlijk gezegd niet van bewust dat dit enige verwarring zou brengen met hun organisatie. Het belang van Limburg legde het voor aan de instanties die daar meer kaas van gegeten hebben.

Gunther Willekens in
Gunther Willekens in "voor jou opgelost" van Het Belang van Limburg

Het was even schrikken maar toen ik de volledige uitleg van het Rode Kruis vernam en dat het kruisteken ook betekent "niet schieten", was ik absoluut bereid om samen met het Rode Kruis snel een constructieve oplossing te vinden. Want het plusteken van @venditioplus staat voor waardeproposities en duurzaam gewin.  Het logo staat voor sales en het plusteken voor value selling.  

Ik stelde i.s.m. de ontwerper een aantal andere kleuren voor en het Rode Kruis stemde toe in wijnrood. Het resultaat lees je hierna. Het is in ons aller belang dat we samenwerken en tot de best mogelijke oplossing komen. Uiteindelijk was dat ook mijn wens. We geven allemaal om mekaar en zeker om de inspanningen die het Rode Kruis op zovele plaatsen levert om hulp te bieden. Dat doet @venditioplus ook voor sales-en team breakdowns.

Wat mij nog het meest verbaasd heeft?

Waar ik ook enorm aangenaam verrast over ben geweest, is de bijzondere reacties die het artikel teweeg bracht. Er waren 10-tallen geweldige unieke voorstellen om het logo aan te passen zonder dat het afbreuk deed aan de uitstraling. Van kleurvoorstellen tot echte schitterende creaties.

Ik bedank daarvoor al lezers van HBVL, de bezoekers van mijn site en mijn connecties van social media. Jullie waren echt één voor één remarkable. Met dank ook aan Nele van het Rode Kruis voor de bijzondere toezegging voor het wijnrood. Nu hebben we dus oceaanblauw, bosgroen en wijnrood. Daar klink ik graag met jou op. Cheers!

Venditio plus for happy profit
Venditio plus for happy profit

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker