20 februari 2021

Waarom je kritische denkers in je team nodig hebt.

Waarom je kritische denkers in je team nodig hebt.

Kritisch denken gaat over “hoe we denken“. Het is geen natuurlijk verschijnsel volgens de Stanford Business school. We kunnen het wel leren en het is de taal van dé strateeg. Managers of leidinggevenden die dit mankeren laten veel opportuniteiten liggen en riskeren om te stagneren. Ben jij bereid om de lockdown van je gedachten te stoppen?

Hoe kunnen we uitvissen of iets werkelijk waar is?

Dat is nog iets heel anders dan innovatief denken. Je checkt of de informatie juist is en je zoekt het bewijs of argument dat je verhaal kan ondersteunen. Is dit een feit of fictie? Nog nooit was het zo cruciaal om de juiste vragen te stellen om betere beslissingen te nemen. Dat hebben we de voorbije periode wel geleerd. Nochtans kunnen niet alle leiders dat en kunnen ze daar niet altijd constructief mee omgaan indien de medewerker die skill wel heeft.

Wat zijn de kritisch denkkillers?

Killer 1 : We hebben het veel te druk om na te denken en we doen teveel beroep op autoriteit of gevestigde waarden.

We geloven te sterk in vaste patronen. Kritisch denken begint met vragen stellen om het bewijsmateriaal en/of met de autoriteit in vraag te stellen. Moedig je team aan om zaken in vraag te stellen. Waarom doen we dat vandaag zo? Probeer aannames te vermijden. Laat je team aannames benoemen.

Killer 2 : Wit-Zwart denken of hokjes denken.

Op een schaal van 0-10 kunnen beslissingen fout of juist zijn afhankelijk van het stadium, levenscyclus of momentum waarin het bedrijf zit. Vandaag kan 5 goed zijn en morgen moet het iets anders zijn. Men zegt wel eens, de problemen van vandaag kan je niet oplossen met de systemen van gisteren.

Killer 3 : Labellen of alles op één hoopje gooien.

Er is te weinig differentiatie en de beweringen worden steevast gerechtvaardigd vanuit een eenzijdige invalshoek. Er is een groot gemis aan relevante bewijzen om de houding te justifiëren. Ik hoor wel eens zeggen ja maar dat zijn mannen die denken zo… of vrouwen willen altijd vakantiedagen of die doen het altijd zo of millinials gaan vooral voor legale voordelen enz. Je kan het zo gek niet bedenken.

Killer 4 : Weerstand tegenover verandering.

Voor de verandering ga ik hier niet onmiddellijk op reageren want daar is al genoeg over geschreven. Voorwaarden om” kritisch denken” te stimuleren in je team start bij je eigen denkwijze. Hoe open ben jij naar andersdenkende?

Kritisch denken gaat over “hoe wij denken”. Je checkt de juistheid van de informatie en je zoekt betrouwbare bronnen waarmee je het bewijs levert dat je argument steek houdt. Je zoekt uit of de denkfouten die je misschien zelf maakt of die anderen maken niet ergens verborgen liggen. Dat is kritisch denkvermogen. Het succes van een zaakvoerder hangt hier van af!

Wat zijn nu de meest waardevolle vragen die je kan stellen??

Waardevolle vragen.

Vraag 1 : Wat is je “purpose”? Wat wil je bereiken? Wat is het einddoel op korte en langere termijn?

Vraag 2 : Welke producten/diensten vinden de klanten leuk of wat maakt dat ze het NU willen kopen?

Vraag 3 : Wat kunnen we met 90% zeker voorspellen? Hoe lang gaat de markt nog blijven groeien? Welke aannames moeten we begraven? Is dit een feit of vaststaand gegeven?

Vraag 4 : Welke inzichten, bronnen, bewijzen kunnen we gebruiken om bestaande maar ook potentiële klanten te overtuigen?

Vraag 5 : Zijn die inzichten betrouwbaar of kredietwaardig? Hoe sterk is onze redenering en ondersteunt die onze relevante informatie?

Daag een bepaald besluit meerdere keren uit, analyseer een grote beslissing meer dan één keer. De overvloed aan informatie kan ons denkproces in de war sturen. Het bemoeilijkt ons kritisch denken. Uitmaken welke informatie relevant en juist is, bepaalt voor 90% het succes van sterke leiders. Het gebrek aan helderheid benadeelt ons kritisch denken.

Zorg ervoor dat op het einde van elk besluit je er zeker van bent dat iedereen hetzelfde bedoelt als je bijvoorbeeld je business doelen bepaald hebt. Het mag gemakkelijk lijken om iemand anders zijn denkwijze te veranderen. Het start allemaal met je eigen denkwijze.

Hoe open sta jij naar andersdenkenden en vooral kritische denkers die jouw autoriteit en beslissingen in vraag stellen??

Ben jij bereid om de lockdown van je eigen gedachten te stoppen?

groeten

Nicole V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *